Пълна промяна: Опитни и легионерки в Славия за новия сезон 🏐

Пълна промяна настъпи в женския тим на Славия за новия сезон в „Демакс лига“. След като четири волейболистки от миналогодишния състав заминаха за САЩ, две се отказаха от състезателна дейност - Натали Станоева и Стефани Македонска, сега отборът на „белите“ е напълно обновен. За разлика от предишния шампионат, в който съставът бе изцяло от девойки, сега селекцията ще бъде почти изцяло от жени.

В състава ще играе опитната посрещачка Ирена Мишонова, която има много сезони в чужбина зад гърба си. Завръщане прави и друга посрещачка – Ванеса Иванова, която бе във Франция през изминалия сезон. На поста диагонал ще се изявява Елина Сандолова, която идва от Локомотив (София). В центъра при „белите“ акостира Благовеста Миланова, която игра в ЦСКА през последния сезон. Славистките имат и две нови либера  – Златена Салабашева от школата на Казанлък и Рени Георгиева, която идва от ДКС Варна.

Поради липса на разпределител, най-опитната в отбора Ася Динова, която е универсален играч, ще поеме диригенската палка на тима. Треньор на волейболистките на Славия е Иван Димитров.

„Събрахме се добър състав от опитни състезателки. Надявам се да бъдем приятната изненада в първенството. Ще се борим за отличия“, коментира за BGvolleyball.com Ася Динова.

Състав на Славия: Ася Динова, Елина Сандолова, Ирена Мишонова, Ванеса Иванова, Ивана Станкова, Ивана Димитрова, Магдалена Узунова, Благовеста Миланова, Симона Бакърджиева, Лили Шейтанова, Кари Бързановa, Златена Салабашева, Рени Георгиева.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти