Женският "Отбор на надеждата" ще играе полуфинал на европейското

Женският "Отбор на надеждата" на Бългаиря се класира за полуфиналите на европейското първенство по футбол за хора в неравностойно положение European Life Goals Games 2021, след като завърши на второ място в група Б на турнира.

Българките спечелиха днес последните си два мача от груповата фаза на шампионата срещу Швейцария (9:6) и срещу Белгия/Брюксел (7:1). Така националките натрупаха актив от четири победи в петте си мача до този момента в състезанието. Единствената им загуба е от фаворита за спечелване на европейската титла Румъния.

Полуфиналният двубой на женския "Отбор на надеждата" срещу състава на Дания ще се играе утре от 11:50 часа българско време. Всичките седем дами в българския тим са израснали в институции или все още живеят в тях. Четири от националните състезателки към настоящия момент са настанени във възпитателното училище - интернат в плевенското село Подем. Треньор на отбора е Ива Радкова.

Същевременно мъжкият "Отбор на надеждата" отпадна на четвъртфиналите на европейското първенство по футбол за хора в неравностойно положение след загуба с 3:4 от състава на Дания.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти