Най-доброто от сезона в НБЛ: Черноморец и Берое в сблъсък за историята

Сезон 2020/21 в елита на българския баскетбол приключи преди броени дни. Отборът на Левски Лукойл триумфира с титлата в Националната Баскетболна Лига след успех с 4-1 победи над Рилски спортист на финала. Кампанията предложи някои незабравими сблъсъци, моменти и индивидуални представяния, на които отново обръщаме внимание след официалното приключване на сезона.

Четири продължения, сметки и грозни сцени в Бургас: Черноморец повали Берое в гладиаторско дерби (видео)

Черноморец и Берое в сблъсък за историятаДатата е 30 януари 2021 година. Два от претендентите за четвъртото място в крайното класиране на редовния сезон - Берое и Черноморец, излизат един срещу друг в зала “Бойчо Брънзов” в двубой с много голям залог. “Акулите” се нуждаеха от победа с поне 6 точки, за да запазят шансове за четвъртата позиция преди началото на третото завъртане в шампионата, което щеше да им донесе домакинско предимство за Купата на България. От другата страна Берое пък трябваше да задържи своя съперник и да не му позволява да достига до желаната разлика.Четири продължения по-късно изходът в двубоя бе определен. Черноморец спечели най-дългия мач в историята на българския баскетбол със 123:121 (19:16, 27:16, 16:26, 16:20, 45:43), като двубоят продължи цели 60 минути чисто време. Общо седем играчи от двата състава бяха извадени от игра с по пет лични нарушения, а пък президентът на бургазлии Васил Стоянов бе помолен да напусне залата заради реплики към съдиите в първото продължение на срещата.

Черноморец нарочно пропускаше наказателни удари в края на редовното време и в първите допълнителни пет минути, тъй като успех с точка или две не вършеше никаква работа на старши треньора Васил Евтимов и играчите му. В продължение №4 Константин Коев изригна с няколко тройки и изведе “акулите” напред със 7 точки, но все пак Берое намери сили да се завърне в мача и не даде шансове на бургазлии да се поздравят с успех с нужната разлика - 123:121.Именно в този мач бе отбелязан и единственият “трипъл-дабъл” през сезон 2020/21 в НБЛ, след като гардът на Черноморец Дианте Болдуин записа 25 точки, 16 борби и 13 асистенции.Снимки: НБЛ

Най-доброто от сезона в НБЛ: Зрелищното “едноточково” съперничество между Берое и Академик

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти