Рилецо излиза като суперфаворит, но Академик Пд може да вгорчи живота на всеки съперник

Рилски спортист приема Академик Пловдив в първи мач от полуфиналите в НБЛ. Срещата е днес от 19:00 часа в „Арена Самоков“. Вторият сблъсък между двата отбора ще се изиграе на 7 май (петък) отново на територията на Рилецо. Третата среща ще бъде на 10 май (понеделник) в Пловдив, евентуална четвърта на 12 май (сряда) отново ще бъде в зала „Сила“. Ако се стигне до решаващ пети мач от серията, то той ще върне двата отбора в Самоков на 15 май (събота).

За да стигнат до тук, баскетболистите на Людмил Хаджисотиров завършиха на първо място в редовния сезон с баланс 22-2, а в четвъртфиналната серия отнесоха с 2-0 победи Спартак Плевен (100:71; 109:67). Академик Пловдив пък остана на пето място в класирането с 11 победи и 13 загуби. На старта на плейофите пловдивчани записаха два успеха над Черноморец (95:77; 91:77).

И докато играчите от Самоков имаха малко повече време за почивка до следващата фаза на баскетболното първенство, то тези на Йордан Янков се бориха за трофей в Балканската лига. Миналата седмица Академик успя да се окичи със сребърните медали в надпреварата, след като на финала загуби от Аполон Холон в Израел.

В двата отбора няма сериозни въпросителни с контузени състезатели и въпреки, че Рилски спортист излиза като суперфаворит в срещата, то Академик Пловдив вече доказа, че може да вгорчи живота на всеки съперник.

Снимки: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти