Чеферин избра човека, който трябва да помири всички

Шефът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге ще се нагърби с тежката задача да възвърне добрите отношения между ръководителите в европейския футбол след катаклизма с неуспелия “преврат” със Суперлигата. 

“Президентът на УЕФА Александър Чеферин ме помоли да му помогна да разрешим възникналите противоречия и да започнем начисто. Искам да работя за завръщането на щастието, хармонията и лоялността във футбола. Известен съм като човек на диалога, а не на войната”, коментира бившият нападател пред “Тутоспорт”. 

Според Румениге Суперлигата няма да реши проблемите, даде съвет какво да се направи

Баварците останаха извън първоначалния списък от отбори за новия турнир и това им спести последвалите негативи. “В случая Байерн не е победил, нито пък аз лично съм спечелил. Големият печеливш е истинският футбол - този, който всички ние обичаме. Аз съм на 65 години и в живота ми съм виждал много неща, но тези последни дни не бяха лесни. Най-важното е, че всичко това приключи. Да изчакаме още малко, за да може бурята да отмине, а след това ще се фокусираме върху диалога. Чеферин ме увери, че няма намерение да затваря вратата за никого. Не знам обаче дали е възможен мир между него и Андреа Аниели, защото президентът на УЕФА е много разочарован. И все пак Суперлигата беше учредена не само от Ювентус, а от още 11 клуба”, добави Румениге.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти