Жребият прати двама наши боксьори сред медалистите в Будва

Жребият прати двама български боксьори директно сред медалистите на Eвропейското първенство за младежи и девойки в Будва (Черна Гора). Това са Ясен Радев (кат. до 52 кг) и Тала Хабас (54), които ще стартират от директно от полуфиналите, осигурявайки си минимум бронзови медали.

Радев, който е европейски шампион от София 2019, ще се изправи победителя от битката Кристиян Коко (Албания) - Слепой Даниил (Молдова), а Хабас чака развръзката на мача между Лиана Тарасян (Русия) и Каролина Ампулска (Полша).

Иначе жребият при девойките отреди Анна-Мария Дялова (60) да стартира от 1/4-финалите, където ще се изправи срещу Лоредана Марин (Румъния). От тази фаза започва и Благовеста Георгиева (51), която ще играе с Дияна Горисная (Естония).

При младежите Шакир Стоянов (49) боксира с Якуб Кжиет (Полша), а Красимир Джуров (56) ще разбере съперника си след мача Велижко Секулич (Боста и Херцеговина) - Адриан Преда (Румъния). Противника все още не знае и Радослав Росенов, който ще трябва да изчака боя между Семиз Аличич (Сърбия) и Максимс Голубовскис (Латвия) на старта при 60-килограмовите. И тримата ни боксьори ще стартират от 1/4-финалите, което означава, че им е необходима само една победа, за да си осигурят медал.

Последният ни участник - европейският шампион Емирджан Мехмед, обаче започва от първия кръг на категория до 69 килограма, където утре се изправя срещу Том Лембанс (Латвия).

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти