Бойко Борисов изригна: Позор, да ометем кретена Томов

Кметът на София Бойко Борисов коментира днес пред журналисти темата с ЦСКА.Сборни отбори на Столична община, с капитан кмета на София Бойко Борисов, и на Българския футболен съюз се изправиха един срещу друг утре в демонстративен благотворителен мач с награден фонд 10 000 лева.Средствата ще бъдат дарени от верига хотели "Ехотелс" на 5 училища в София с активна дейност за развитие на футбола и спорта."И вчера с Дучето няколко пъти говорих и с толкова симпатизанти на ЦСКА, които така се радваха, че влизат в Шампионската лига. Както ние левскарите се радваме, така и те се радват. А това е хубаво за футбола като имаме отбори там.

Просто съжалявам, че когато аз давах сигналите и обяснявах на правителството за Кремиковци, източването на парите оттам, за източването на комбината, те тогава толерираха Александър Томов, ходеха по ложите на ЦСКА с него и той си мислеше, че всичко безнаказано може да се случи в България. В България може, в Европа не може. И така, както ни спряха всички фондове - ИСПА, САПАРД, ФАР, всичко, така и за съжаление ни спряха в най-любимото ни нещо - ЦСКА. Така че като левскар ме е яд повече сигурно от ЦСКА, защтото влизането в Шампионската лига са мачове, права, телевизии, реклама, нови футболисти, конкуренция във вътрешното първенство", коментира Борисов.

Според него случващото се в клуба е престъпление към футболистите, феновете и треньорския щаб."Сега вярно, че ако спазват законите най-сериозното дерби ще бъде Витоша Бистрица - ЦСКА. Това е нещо, което е непростимо. Поне футбола да бяха оставили на мира. Вината е на Томов и компания, и тези, които го толерираха три години да източва Кремиковци, да ни лъжат, че има собственик Кремиковци, че Кремиковци работи. Вие знаете ли кой е собственик на Кремиковци, колко са му дълговете, кой е собственикът на ЦСКА, колко дългове има. Да е в Каспичан да не знаят, но това се случва в центъра на София. И правителството се прави сега, че е уплашено.

Премиерът трябва да ги омете всички, които се занимават с подобна дейност. От тук на сетне всичко, което кажа аз, хората го знаят и е безсмислено. Аз го казвам с цялото си уважение към публиката на ЦСКА, футболисти, треньори. Най-добрите ми приятели са цесекари - сегашни и предишни футболисти. Това е престъпление към тези момчета. И играта им в Шампионската лига за половината отбор на ЦСКА е вероятност за трансфер, да изкарат някой лев или евро, да завършват кариерата си както трябва. Сашо Томов си е прибрал каквото може. Защо допуснаха Сашо Томов в ремиковци, защо го допуснаха да прави безобразия. Вместо да се стегнем и всички тези кретени да ги ометем, ние почваме да си викаме позор. Това е позор и за мен и за теб. Какво сме виновни ние и всичките тези играчи там. Марш навънка, да ги изпъдят и да се правят нещата какво трябва. Ние всеки ден опитваме да направим някакво мероприятие като това, да даряваме деца", завърши столичният кмет.

 

САМО БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ! 

 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти