Юлиан Тупанков: Длъжни сме да постигнем две победи срещу Марек

Състезателите и треньорският щаб сме наясно, че трябва на всяка цена да постигнем две победи срещу Марек, категоричен е наставникът на Черно море БАСК Юлиан Тупанков. По неговите думите оръжието на тима е блокадата и с това смята, че ще спре нападателите на дупничани. Той е наясно, че победите няма да променят класирането, в което варненци заемат 6-а позиция, но оттук нататък предстоят тежки гостувания на Левски Сиконко и Пирин.

Баските приемат тима от Дупница в събота и неделя от 18 ч. в зала Христо Борисов. В последната среща между двата отбора на турнира в София Черно море БАСК победи Марек с 3:2. По думите на наставника силните страни на дупничани са тактически, изразяват се в умението да нарушават ритъма на играта на съперника си.

"Имат опитни състезатели, които знаят как да спират играта, дори кога да спорят със съдията. Важното е да не се увлечем по тези дребни номера, а да си играем нашата игра", коментира Тупанков.

В редиците на БАСК няма контузени единствено Родолфо тренира на облекчен режим заради коляното, но ще даде всичко от себе си.Диляна Петрова, в. "Черно море"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти