Пауъл победи Болт на 100 метра, Роблес се размина със световен рекорд

Дайрон Роблес (Куба) остана само на 0,04 секунди от собствения си световен рекорд на 110 метра с препятствия, като финишира за 12,91 секунди и спечели състезанието на турнира по лека атлетика в Стокхолм. Кубинецът, който постави световния рекорд миналия месец с 12,87 секунди в Острава (Чехия), победи на финала четирима американци.

С постижението си 12,91 в Стокхолм Роблес подобри рекорда на олимпийския стадион в Стокхолм и това му донесе премия еднокаратов диамант на стойност 10 000 долара. Времето на Роблес в Стокхолм е четвъртото най-добро постижение в историята на 110 метра с препятствия. Олимпийският шампион на 400 метра Джереми Уоринър спечели трето поредно състезание, но не успя да подобри рекорда на стадиона, който постави миналата година. Американецът нямаше конкуренция и финишира убедително първи с време 44,29 секунди.

В бягането на 100 метра Асафа Пауъл (Ямайка) спечели с 9,88 секунди и победи своя сънародник и световен рекордьор Юсейн Болт, който финишира втори с 9,89.

Непобедимата в сектора за овчарски скок Елена Исинбаева (Русия) не демонстрира най-добрата си форма, като преодоля 4,85 метра от втория опит, но и това бе достатъчно да спечели златния медал. При третия опит рускинята се провали на 4,95 метра. Хърватката Бланка Влашич спечели 34-о състезание поред, след като преодоля 2,02 метра в скока на височина. Влашич вдигна летвата на 2,05 метра за последния си опит, но не успя.

"Доволна съм от победата, но съм и малко уморена. Естествено очаквах да скоча повече, но напоследък участвах в много турнири и ми е нужна малко почивка", каза Влашич.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти