Жаклин Карвальо се оттегля от националния отбор на Бразилия

Бразилската звезда Жаклин Карвальо се оттегля от националния отбор. Новината съобщи самата тя на профила си в социалната мрежа Инстаграм.

Посрещачката прекара 18 успешни години със "селесао", през които спечели 2 олимпийски златни медала (в Пекин и Лондон), медали от Световно първенство, Световната купа и няколко титли от Световното Гран При (2005, 2006, 2008, 2014 и 2016 г.).

Много фенове и експерти очакваха Карвальо да се присъедини към състава за Световното в Япония, но плановете на състезателката явно са други. Последно съпругата на Мурило Ендре участва с "кариоките" във финалите на Лигата на нациите в Китай.

Ето и фотоса, с който Жаки обяви раздялата си с отбора:

Посланието под него гласи:

"Благодаря! За любовта, след като реших да се посветя в този момент на нови проекти и моето семейство. Искам да бъда по-близо до сина си, докато той расте. Прекарах 18 години в отбора, години на голяма любов и отдаденост, много радости и приятелства, които ще помня цял живот.

Благодаря на щаба и съотборничките ми за дългогодишната им подкрепа, грижа и професионализъм. И, разбира се, всички мои фенове, които винаги ме подкрепят! Всичко, което можех да направя, направих с много любов!"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти