Новите капитани на Атлетико

Атлетико Мадрид ще е различен отбор през новия сезон. Болезнената раздяла с Диего Годин, Антоан Гризман и Хуанфран ще отвори големи празнини в състава на Диего Симеоне, които още не е ясно как ще бъдат запълнени. Освен това, тимът ще остане без трима от футболистите, които носеха капитанската лента. Не е тайна, че новият капитан ще бъде Коке. Халфът е юноша на “дюшекчиите” и носител на ценностите на клуба. След последния си мач на “Wanda Метрополитано” Годин символично му предаде лентата и заяви, че Коке е напълно достоен за тази чест.“Осъзнавам каква отговорност поемам. Това е нещо, за което съм мечтал от дете. През години имах възможността да се уча какво е да си капитан на Атлетико от големи футболисти и хора като Антонио Лопес, Тиаго Мендеш, Раул Гарсия, Габи и Годин”, сподели Коке, който на 27 години вече има 415 мача с екипа на “рохибланкос” и ако е здрав, не е далеч моментът, когато ще надмине легендата Аделардо в почетната листа на играчите с най-много участия за Атлетико.

Втори капитан през новия сезон ще е Саул Нигес. Подобно на Коке, и той е продукт на академията на “дюшекчиите”. Зад гърба си испанският национал вече има 249 мача за клуба - впечатляващо постижение за едва 23-годишен футболист. Саул също знае какво е да си капитан на любимия отбор. Неговото име всяко лято се споменава за евентуален трансфер, но шефовете на клуба са категорични, че той е един от най-ценните капитали на Атлетико и бъдещето му е свързано с червено-бялата фланелка. Издигане в клубната йерархия предстои и за Ян Облак. Словенецът се съгласи да подпише нов договор, въпреки че не липсваха кандидати да го отмъкнат. Облак е тих и не обича да говори много, но има качества на лидер. Макар никога да не е проявявал аспирации към капитанската лента на Атлетико, не така стоят нещата в националния отбор на Словения, което доведе до конфликт между него и селекционера Матияж Кек.

Сред капитаните на Атлетико ще се нареди и Хосе Хименес. Уругваецът е естественият наследник на Диего Годин в сърцето на отбраната. През годините той научи много от своя сънародник и е готов да се превърне в лидер на защитата. Хименес е известен с пълното си себераздаване в мачовете и привързаността към клуба, която го превърна в един от големите любимци на феновете.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти