Ейбар се надигна след 0:2 (видео)

Поредният кръг в Ла Лига започна с равенство между Ейбар и Хетафе - 2:2. Гостите имаха преднина от два гола до средата на второто полувреме, но баските показаха характер и измъкнаха ценна точка, с която се придвижиха на 9-о място в класирането. Хетафе пропусна възможността поне временно да измести Севиля от 4-ата позиция, но продължава да впечатлява със силните си игри през сезона. Въпреки инкасираните две попадения днес, тимът на Пепе Бордалас има третата най-здрава защита в първенството.

Хайме Мата даде преднина на гостите в 37-ата минута. Той получи пас зад гърба на защитата и технично преодоля стража на домакините Асиер Риесго. В 52-ата минута Димитри Фулкие от границата на наказателното поле намери долния ляв ъгъл на вратата и доближи Хетафе до победата.

Домакините обаче нямаха намерение да капитулират. В 67-ата минута те получиха дузпа, която Шарлиз реализира. Отново той беше точен четвърт час по-късно за крайното 2:2. Нападателят се възползва от опит на противников бранител да върне топката с глава към вратаря Давид Сория и вече има 12 гола през сезона.

Ейбар е в серия от 5 мача без загуба, а в следващия кръг ще гостува на Атлетик Билбао. На Хетафе предстои домакинство на Райо Валекано.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти