Хеттрик на Агуеро изведе Сити до успех над Арсенал (видео)

След изненадващата загуба от Нюкасъл през седмицата Манчестър Сити отговори с отличен мач и победа с 3:1 в домакинството на Арсенал. Серхио Агуеро реализира хеттрик, въпреки че последното му попадение в 61-ата минута бе с ръка. Аржентинецът откри още в първата минута, а след това се разписа и малко преди почивката. Арсенал стигна до изравняване след удар с глава на Косиелни в 11-ата минута. След този гол лондончани имаха кратък период, в който бе равностоен, но през по-голяма част от срещата тимът на Гуардиола напълно превъзхождаше съперника. “Гражданите” се доближиха само на две точки до лидера Ливърпул, който утре гостува на Уест Хам. Арсенал пък вече е шести, като отстъпи петото място на Манчестър Юнайтед и е в сериозна опасност да пропусне Шампионската лига и следващия сезон, тъй като вече изостава в битката за четворката.

Манчестър Сити започна вихрено и 46 секунди след първия съдийски сигнал вече водеше в резултата. Алекс Иуоби загуби топката на границата на наказателното поле. Лапорт открадна кълбото и центрира за Агуеро, а аржентинецът с глава засече топката към мрежата. В следващите минути “гражданите” продължи с атаките.

Домакините сериозни имаха претенции за дузпа в трета минута, когато Мустафи събори Агуеро. Малко по-късно Лено се справи със силен удар на Стърлинг, а попадение на Сити бе отменено поради засада. Въпреки тоталното превъзходство на тима на Гуардиола, Арсенал стигна до изравняване в 11-ата минута. Тогава след ъглов удар защитата на “небесносините” изпусна първо Монреал, който отклони топката към Косиелни, който също бе непокрит и с глава я прати в мрежата. @@@

Домакините продължиха да доминират, но по-рядко стигаха до добри ситуации пред Лено, а имаше периоди, в които Арсенал задържаше топката малко повече. Минута преди почивката Серхио Агуеро отбеляза важен гол за Сити. Защитата на гостите отново не се ориентира достатъчно добре. Стърлинг навлезе в наказателното поле и намери Агуеро в близост до голлинията, а за аржентинеца не бе проблем да изведе тима си напред в резултата.

След попадението в края на първата част “гражданите” започнаха уверено второто полувреме. Те имаха сериозно преимущество и създадоха няколко положения в първите минути след почивката. Кевин Де Бройне стреля няколко пъти. В една от ситуациите Лено не се намеси по най-добрия начин, Давид Силва се опита да го заобиколи, но германецът успя да стигне до топката. Последва спасяване на Лено след изстрел на Де Бройне. @@@

След час игра Сити стигна до трети гол и до голяма степен реши мача. Стърлинг проби отляво и центрира, Лено докосна топката, тя стигна до хвърлилия се към нея Агуеро и го удара в лакътя, а след това отиде в мрежата. Играчите на Арсенал протестираха, но попадението бе зачетено. За аржентинеца това е 10-и хеттрик във Висшата лига, като само Алън Шиърър (11) има повече.

Емери направи двойна смята, като пусна в игра Денис Суарес, който дебютира, и Аарън Рамзи. Промените обаче дойдоха късно, а лондончани не показаха, че могат да променят нещо в следващите минути. “Гражданите” намалиха темпото, но продължиха да контролират случващото се на терена. Лено трябваше да се справя с удар на Давид Силва, а по-късно резервата Габриел Жезус, който замени Агуеро, накара защитата на съперника да изтръпне, но ударът му не затрудни вратаря на “топчиите”.

МАН СИТИ - АРСЕНАЛ 3:1

1:0 - Агуеро (1) 1:1 - Косиелни (11) 2:1 - Агуеро (44) 3:1 - Агуеро (61)   МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ ПРОГРАМАТА НА МАН СИТИ ПРОГРАМАТА НА АРСЕНАЛ

Още от Футбол свят

Виж всички