И дузпа не спаси Левски в Благоевград

И дузпа не спаси Левски в Благоевград

Шампионът Левски се издъни при гостуването си на Пирин от 11-ия кръг на "А" група, след като допусна изравняване в 89-ата минута на стадион "Христо Ботев". Играли много добре през първата част и трагично през второто полувреме, "сините" поведоха от дузпа в 70-ата минута чрез Валери Домовчийски. Съдията Стоян Алексиев даде 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Дарко Тасевски, което бе дълго оспорвано от футболистите на Пирин.

Веднага след това игралите изключително грамотно през цялата среща домакини бяха близо до изравняване, но удар на Дафков срещна горната греда на Божидар Митрев. Последваха няколко мелета през вратата на гостите, като в 89-ата минута Юсуф Рабех фаулира Марио Метушев пред наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и с удар над стената с левия крак прати топката в посока вратата. Последва лек рикошет в играч пред Митрев, който излъга вратаря и прати топката в неговата мрежа за радост на над 4500 местни фенове, изпаднали в екстаз.

Така играчите на Станимир Стоилов, които през последните седмици показаха напредък в играта си, се издъниха и вече изостават на цели 5 точки от вечния съперник ЦСКА. Както е известно, "червените" спечелиха по-рано днес с 3:1 срещу Марек в Дупница и имат 31 точки. В същия момент шампионите са с 26 четири кръга преди края на есенния полусезон.

Гостите играха на добро ниво през първото полувреме, но не успяха да създадат нито едно голово положение, докато след почивката единствената свестна атака доведе до дузпата срещу Тасевски. Така за пореден път се видя, че проблемите на "сините" са в нападение, като контузията на Георги Петков също оказва влияние. Митрев допусна елементарен гол срещу Локо (Мездра) за купата, като подари топката на нападателя Атанас Николов. Днес стражът бе още по-неубедителен, като за малко да се повтори упражнението от Мездра, но за негово щастие Пиетробон не успя да го прехвърли, след като му бе подарена топката. При попадението младият вратар също не се намеси добре, като топката му мине през ръцете, въпреки че бе излъган от футболист през себе си, който леко я отклони.

Отбор, който претендира за шампионската титла, не може да си позволява да не създава голови положения в мачовете срещу Пирин. Плюс това елементарни грешки в защита като тази днес отдалечават от целите, въпреки че все още има цели 19 кръга до края на първенството, както и два мача с ЦСКА. Мъри трябва да помисли как да отърси отбора си от тези проблеми.

ПИРИН - ЛЕВСКИ 1:1
0:1 Домовчийски (69-дузпа)
1:1 Метушев (89)

ПИРИН:Иваников,Бодуров, Паланков(80-Попев)Коемзжиев,Витанов (77-Витанов), Ризов,Дяков, Наков,Пиетробон (82-Стойков),Метушев,Дафков
ЛЕВСКИ: Митрев, Миланов, Рабе, Томашич, Вагнер, Сърмов, Тасевски (90-Топузаков), Бардон,Димитров (60-Домовчийски), Йовов (75-Ричард), Телкийски

СЪДИЯ: Стоян Алексиев
Жълти картони: Метушев, Дафков -Сърмов
СТАДИОН: Христо Ботев - 5000, зрители

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички