Бербатов: Минавало ми е през главата да се откажа от националния отбор

Бербатов: Минавало ми е през главата да се откажа от националния отбор

Капитанът на националния отбор Димитър Бербатов за пореден път заяви, че България има шанс за класиране на Световното първенство в ЮАР през 2010 г. Според него докато има дори теоретична възможност, отборът не трябва да бъде отписван. Нападателят призна в интервю за БТВ, че е имало моменти в неговата кариера, когато е обмислял да се откаже от националния отбор.

"Минавало ми е през главата да се откажа от националния отбор, но това е било само в мислите ми. Нормално е, след някой труден мач, когато се чувстваш недооценен да си мислиш подобни неща. Аз обаче винаги изпитвам удоволствие, когато играя за България. В националния отбор няма скандали. Не може всички да сме приятели, но има разбирателство помежду ни", заяви Бербатов.

Относно ролята на плеймейкър, която изпълнява на терена, Бербатов сподели.

"За мен не е най-важното да бележа. Ще дойде ден, в който ще спра да вкарвам и тогава мога да заиграя и по-назад. Има много млади момчета, на които да се даде път. Аз ще бъда най-щастливият човек, ако спечелим с моя асистенция, дори да не съм вкарал. Когато съм с топка в краката, когато комбинирам със съотборниците си, тогава се чувствам най-добре", допълни нападателят на Манчестър Юнайтед. 

За идването си в Манчестър Юнайтед футболистът заяви, че това за него е било сбъдната мечта. Той призна, че този сезон не е бил най-силният за него и е наясно с това.

"Отиването ми в Манчестър Юнайтед бе цел номер едно в живота ми и не виждам по-велик отбор, в който мога да играя. Радвам се, че мечтата ми се сбъдна и това ме кара още повече да се развивам. Още в началото знаех, че ще има трудни моменти, но това не ме плаши. Този сезон играта ми бе малко над средното ниво и съм наясно, че се очаква много повече от мен. От футболист за 30 млн. се очакват извънземни неща, въпреки, че аз смятам, че не струвам толкова пари. Знам, че не мога да променя мнението на критиците ми и то не ме интересува. За мен е важно какво мисли треньора, а той винаги ми казва дали е доволен или не от играта ми", добави още Бербатов.

Митко призна, че Неманя Видич е най-близкият му приятел в клуба основно защото и двамата са от Балканите и се разбират най-добре. Също така той все още вярва, че има шанс отново да играе финал в Шампионската лига и този път да спечели.

"Неманя Видич ми е най-близък в клуба. С него си говорим най-често, защото сме балканци, братя. Бях много притеснен, когато за пръв път влязох в съблекалнята на Манчестър Юнайтед сред всички звезди. Те обаче са много големи и като хора  и постепенно ме предразположиха да се чувствам като част от тима. Сигурен съм, че ще имам още един шанс да играя на финал в Шампионската лига. В отбор като Манчестър Юнайтед финалите са нещо нормално и съм убеден, че ще имам нова възможност да успея. След финала с Барса бях много разочарован и ми бе много тежко от загубата. Докато не спра с футбола обаче аз ще продължавам да мечтая да спечеля този трофей", каза още Берба.

Накрая той говори с неохота за личния си живот и с доста повече удоволствие за благотврителната си фондация.

"Не разбирам защо хората толкова ги вълнува кога ще се оженя. Може аз да имам други разбирания за живота. За мен бракът е отживелица. За политика не ми се говори, защото не разбирам от нея и не е моя работа да се занимавам с нея. За сметка на това с удоволствие ще продължа да се занимавам с фондацията ми за деца с таланти. Доставя ми огромно удоволствие да помагам на деца, които искат да се развиват в една или друга област", завърши Бербатов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички