Джонтей Портър беше признат за виновен по дело за участие в незаконни залози

Джонтей Портър беше признат за виновен по дело за участие в незаконни залози

Бившият баскетболист на Торонто Раптърс Джонтей Портър беше признат за виновен по делото за участие в незаконни спортни залози, съобщава АП.

Пред съда той изрази съжаление и се опита да помоли за помилване, но не успя да постигне целта си.

НБА наложи доживотна забрана на играч заради хазарт, залагал срещу собствения си отбор
НБА наложи доживотна забрана на играч заради хазарт, залагал срещу собствения си отбор

През месец април 24-годишният спортист получи доживотна забрана да не играе в НБА, след като се доказа, че е залагал на мачове, в които той е участвал и е можел да промени събитията на терена според залога си.

"Знам, че това, което направих, беше грешно, незаконно и наистина съжалявам. Започнал съм терапия заради зависимостта от хазарт и ходя на психолог", каза спортистът.

Разследващите са доказали всички провинения на Портър. При едно от нарушенията той заложил, че ще се контузи в среща, а след това е симулирал травма, като е спечелил огромна сума пари от залога си.

Освен него арестувани са още четирима души. Заедно те са спечелили над 1 милион долара. В проверката на букмейкърите пък се вижда, че основно залозите са били свързани с играта на Портър – че ще пропусне определени стрелби или няма да достигне дадени статистически показатели.

Американецът беше освободен под гаранция от 250 000 долара до следващото дело. Сумата е платена от жена му и майка му. Решението се очаква на 18 декември, като той се е съгласил да не обжалва. Присъдата вероятно ще бъде ефективна и го очаква затвор за срок около четири години.

Портър отбеляза средно 4,4 точки, 3,2 борби и 2,3 асистенции в 26 мача за Торонто през миналия сезон. Той също така игра в 11 мача за Мемфис Гризлис през 2020/2021. Неговата заплата в НБА беше около 410 000 долара.

Следвай ни:

Още от Баскетбол

Виж всички