Собственикът на Берое премахва таксата в школата

Родителите на близо 200 деца, което сега тренират футбол в детско-юношеската школа на Берое, не вярват на собственика на клуба Ернан Банато и искат занапред сами да събират и управляват парите в школата. Твърдят, че юридически това било възможно. Сега всяко от децата плаща по 60 лева на месец, за да играе футбол, а родителите обвиняват президента, че с техните пари той плаща задължения на първия отбор, включително и към НАП. Заради това, че вече 5 месеца не са получавали заплати, четирима от треньорите в школата напуснаха, останалите двама са на път.

Ръководството на Берое със скандални действия, ето как смятало да издържа клуба на първо време
Ръководството на Берое със скандални действия, ето как смятало да издържа клуба на първо време

Това става ясно днес за пореден път, когато с посредничеството на кмета на Стара Загора Живко Тодоров двете страни отново се срещнаха, този път на официалната трибуна на градския стадион под Аязмото. Банато най-напред обеща, че занапред малките футболисти ще тренират безплатно, но след това заговори за нов ред, които щял да въведе в сметките на школата, пише "24 часа". Той обеща да се плаща редовно на хората там, както и да върне на работа напусналите треньори, ако те пожелаят. Досега обаче приоритет му бил първият отбор.

Думите му бяха посрещнати със смях. Хората казаха, че досега аржентинецът не е дал нищо на школата, освен голи обещания. Нищо - не е купил един потник, една топка, една мрежа, изброиха те. Даже твърдят, че той дори ги принудил да платят скъпо екипите на децата си, макар те да били дарение.

Решават съдбата на Берое във вторник
Решават съдбата на Берое във вторник

Родители заплашват повече да не пускат децата си на тренировки и състезания при тези условия, а един професионален футболен клуб в Първа лига не може да съществува без своя детско-юношеска футболна школа. И за нея ли ще внесат деца от Южна Америка, попитаха с ирония разочарованите родители.

Думата взе треньорът на вратарите в школата Мирослав Радев, който потвърди, че не му е плащано дълго време.

"По-лошото е, че младите български футболисти тук нямат бъдеще. Три години лъгахме един от вратарите, продукт на нашата школа, и вместо да му предложат професионален договор, взеха чужденци, които не са по-добри от него", разказа Радев.

Берое не би Етър, фенове и родители на деца от ДЮШ прекъснаха мача, треньори обявиха, че напускат
Берое не би Етър, фенове и родители на деца от ДЮШ прекъснаха мача, треньори обявиха, че напускат

За да тушира напрежението, кметът Живко Тодоров помоли родителите да излъчат своя контактна група от 10 човека, която още утре да проведе среща по всички проблеми със собственика Ернан Банато в неговия кабинет. Стана ясно, че хората не са склонни да дават много време промените да се случат, най-много до края на месеца.

Живко Тодоров припомни, че община Стара Загора е поела поддръжката на терена и на материалната база, на която тренират и играят всички формации на Берое. Кметът търси и генерален спонсор на отбора, тези дни му предстоял разговор със сериозна фирма.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички