Ботев (Пловдив) с важна новина за "Колежа" и Европа

На 21 юни в Община Пловдив се проведе работна среща между кмета на град Пловдив и представители на Ботев, имаща за цел да уточни готовността на клуба да посрещне безпроблемно домакинствата си от европейските клубни турнири, както и да изговори и фиксира нужните действия, които трябва да се извършат на самия стадион "Христо Ботев", за да може спортното съоръжение да отговори изцяло на поставените изисквания.

"Жълто-черните" разясниха детайлно своята подготовка за наближаващите мачове, като увериха градоначалника, че всичко, зависещо от клуба, ще бъде направено в срок.

УЕФА обяви часа на първия мач между Ботев (Пд) и Марибор
УЕФА обяви часа на първия мач между Ботев (Пд) и Марибор

В течение на разговорите към работната група се присъединиха и представители на ДЗЗД "Колежа", които заявиха своята готовност да съдействат за безпрепятственото използване на всички нужни на клуба помещения, като гарантираха, че ще направят необходимото, за да може стадион "Христо Ботев" да покрие напълно изискванията в нормативните документи на УЕФА за провеждането на срещи от подобен ранг.

След проведена работна комуникация през следващите два дни, Община Пловдив, ПФК Ботев и ДЗЗД "Колежа" постигнаха устна договорка относно нужните действия, които трябва да бъдат извършени, за да може стадион "Христо Ботев" с гордост да приеме дългоочакваните от всички пловдивчани европейски футболни срещи.

Вчера, 24.06.2024 година, започна и практическата работа по отстраняването на всички проблеми.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички