Нови искри между Ботев и строителя на "Колежа"

Нови искри между Ботев и строителя на "Колежа"

Нови искри прехвърчаха днес между ПФК Ботев (Пловдив) и строителя на стадион "Христо Ботев" в лицето на Илиян Филипов. "Канарчетата" публикуваха официално писмо, в което категорично отричат "лъжите" и "откровените спекулации" от страна на Филипов и не искат да имат каквито и да е взаимоотношения с него.

Ето какво написаха от Ботев:

Уважаеми ботевисти,

Във връзка с поредните спекулации и откровени лъжи, тиражирани от изпълнителя на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ не просто публично, но и в официално писмо до кмета на град Пловдив – г-н Костадин Димитров, заявяваме следното:

1. За пореден път името на клуба ни е замесено в нечистоплътни и пошли интриги, инициирани от фирмата изпълнител на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“. На въпросната среща, провела се на 14.06.2024 година в Община Пловдив, ПФК „Ботев“ нито е провокирал, нито е настоявал, нито е участвал в дискусии, касаещи въвеждането в експлоатация на изброените от строителя скайбоксове, спортни барове и каквито и да били други площи, нямащи пряко отношение към предстоящите срещи от международен характер, домакин на които ще бъде стадион „Христо Ботев“. Основната тема на разговор, върху която дискутираха всички присъстващи, включително кметът на град Пловдив, бе във връзка с изпратено от БФС до Община Пловдив писмо, в което от футболната централа са описали подробно задължителните изисквания, които спортното съоръжение трябва да покрие, за да приема срещи от такъв ранг.

2. Категорично заявяваме, че ПФК „Ботев“ е в отлични отношения с Община Пловдив и няма да допуснем опитите за създаване на изкуствено напрежение помежду ни да повлияят на изграденото взаимно уважение и доверие.

3. ПФК „Ботев“ няма и не желае да има каквито и да било взаимоотношения и контакти със собственика и представителите на фирмата изпълнител на строителни дейности на стадион „Христо Ботев“. За нас те представляват единствено проблем, пречещ на нормалното функциониране на клуба.

4. ПФК „Ботев“ не е страна по договора между Община Пловдив и въпросната строителна компания, поради което не сме съгласни името ни да бъде обвързвано по какъвто и да било начин с последната.

5. Очакваме с нетърпение момента, когато строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ ще приключат окончателно, с което да бъде позволено на клуба ни да функционира нормално и в позитивна среда.

6. Призоваваме привържениците на ПФК „Ботев“ да не се поддават на манипулациите на хора, които дори в навечерието на предстоящите за клуба ни европейски футболни срещи не спират да замърсяват публичната среда с интригите си.

7. ПФК „Ботев“ е фокусиран изцяло в изграждането на модерен и постоянно развиващ се футболен клуб, който да носи радост на своите привърженици. Убедени сме, че пречките и трудностите, които съпътстват нашето израстване, ще бъдат преодолени, а бъдещите успехи на любимия ни клуб тепърва предстоят.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички