Съперник на Никола Цолов загуби подкрепата на Ред Бул след само 4 уикенда

Съперник на Никола Цолов загуби подкрепата на Ред Бул след само 4 уикенда

Един от съперниците на Никола Цолов във Формула 3, полякът Кацпер Щука, загуби подкрепата на Ред Бул след само 4 състезателни уикенда в цветовете на „биковете“.

Щука бе привлечен в академията на Ред Бул през ноември миналата година, малко след като триумфира с титлата в италианската Формула 4, печелейки осем от последните девет старта за годината. От началото на сезона във Формула 3 той има само едно влизане в топ 10 – петото му място в спринта на „Имола“.

Чрез доста дълъг пост в Х обаче полякът разкри, че контрактът му с Ред Бул е бил анулиран по инциатива на „биковете“. Въпреки това развитие на обстоятелствата Щука възнамерява да довърши сезона във Формула 3 с екипа на МП Моторспорт.

„Исках да ви споделя информация за моето развитие и бъдещото ми участие във Формула 3 този сезон. В последните седмици контрактът, който имах с Ред Бул, беше анулиран по инициатива на партньора.

„До края на кооперацията моите стартове, функциите ми в отбора и прогресът ми бяха оценявани позитивно от хората, които работеха директно с мен. Благодаря на всички, които бяха част от този проект, в който участвах и аз, от ноември 2023.

„Горното решение не засяга оценките на МП Моторспорт и плановете ни за сезон 2024. Благодарение на моите спонсори аз възнамерявам да участвам във всички оставащи стартове във Формула 3 и да продължа да се развивам като пилот на и извън пистата.

„Желанието ми да съм най-бързия, да печеля и един ден да се състезавам срещу най-добрите пилоти в света остава непроменено. Благодаря на всички за подкрепата. Навлизаме в последния етап на подготовката преди Барселона. Ще се видим на пистата“, написа Щука в един доста дълъг пост в Х.

Снимки: Red Bull Content Pool

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички