Край! Ганчев вече и по документи няма общо с ЦСКА - София, делът на Стоичков намаля

Гриша Ганчев и синът му Данаил вече официално нямат нищо общо с ЦСКА - София, след като сделката по прехвърлянето на акциите завърши и по документи, научи Sportal.bg.

На 12 юни 2024 година “червените” са провели Общо събрание за избор на нов Съвет на директорите, на което са присъствали всички акционери. А те са двама - Христо Стоичков и “Фонд спорт”.

Официално: сделката за емблемата на ЦСКА приключи, тя има нов собственик
Официално: сделката за емблемата на ЦСКА приключи, тя има нов собственик

Легендарната осмица на България, ЦСКА и Барселона държи 50 470 броя акции, което прави малко над 12,54% от собствеността на клуба. Доскоро Стоичков имаше 20% от "червените".

Останалите 351 884 броя акции (малко над 87,45%) са на “Фонд спорт”, който пък е собственост на бизнесмена Данаил Илиев чрез “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”.

На ОС е взето решение за освобождаване на Искра Григорова и Васил Каназирев от Съвета на директорите. Там влиза Ангел Борисов, който, най-вероятно, ще бъде избран за негов председател.

Останалите членове на СД са изпълнителните директори на ЦСКА - София - Стоян Орманджиев и Филип Филипов.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички