Гледай на живо

Българските златни волейболистки след европейската титла

Спалети: Ще бъде труден мач, но гигантите и героите не се страхуват от това

Селекционерът на Италия Лучано Спалети заяви, че очаква труден мач срещу Албания, но подчерта, че в неговия отбор не изпитват страх или напрежение преди първия си двубой от Европейското първенство, който е утре вечер.

“От лична гледна точка има много замесени емоции, но с изминаването на часовете преобладаващото чувство е щастие, отколкото напрежение. Усещането е фантастично, защото да, мястото е прекрасно, за да изиграем чудесен мач. Самият мач е коварен. Съгласен съм, че Силвиньо е свършил страхотна работа в изграждането на този състав. Изправяме се срещу футболисти, които притежават качество и познават нашия стил на игра много добре, както са го показвали в нашето първенство. Така че ще бъде тежък двубой.

Важно е винаги да се придържаш към твоя стил на игра, но понякога има хора, които са противници на това. Убеден съм, че нашият тим ще успее да покаже какво искаме да направим с нашия стил. Не става въпрос само за 11-те играчи на терена, а за всичките 60 милиона фенове, които молим да играят с нас и да ни дават тласък на терена. Трябва да се отбележи, че изживяваме мечтата на всеки италианец, който като дете е тръгвал от вкъщи с топка в ръце и се е връщал късно вечер с уморено изражение на лицето, изпотен и с ожулени колене. Ние сме героите, гигантите, което означава, че носим екипа на отбор, който не страда от напрежението около този турнир. Гигантите и героите не се страхуват да изиграят футболен мач”, коментира Спалети на пресконференцията си преди мача.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички