Заубер привлече позабравен талант на Ред Бул

Заубер привлече позабравен талант на Ред Бул

Заубер официално потвърди назначаването на Стефано Сордо, който ще е новият директор по представянето на болидите. Това е поредното назначение в Хинвил, което предшества влизането на Ауди във Формула 1 през 2026, като Заубер ще е заводският тим на германците. Началото беше поставено с привличането на Андреас Зайдъл за главен изпълнителен директор и Джеймс Кий за технически директор, а сега попълването на екипа продължава с пълна сила.

Италианецът Сордо ще е пряко подчинен на Кий и от тима напомниха, че той има зад гърба си над 20 години успешна работа в моторните спортове и Формула 1. В Ред Бул Сордо се изкачи от състезателен инженер до шеф на екипа, отговарящ за аеродинамиката като беше сред доверените хора на Ейдриън Нюи и беше част от най-успешната кампания на тима между 2010 и 2013, когато Себастиан Фетел спечели четирите си поредни световни титли. Сордо работи и в Макларън, където беше директор по въпросите за представянето на автомобилите на пистата и развитието им.

Хорнър отхвърли спекулациите за проблемите на RB20
Хорнър отхвърли спекулациите за проблемите на RB20

В последните години Сордо беше позабравен, тъй като работеше в Щатите – последната му позиция е технически директор на Рейхъл Летърман Ланиган Рейсинг – компаният, която участва със свои тимове в Индикар и IMSA.

Колко загуби Леклер от повредата в двигателя в Канада?
Колко загуби Леклер от повредата в двигателя в Канада?
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички