Гледай на живо

ЦСКА - София с открита тренировка - гледайте на живо!

Новият треньор на "червените": Уча български, целта ми е да съм до живот в ЦСКА

ЦСКА - София представи новия старши треньор Томислав Стипич. Хърватинът замени на поста Стамен Белчев и ще говори пред медиите за първи път.

"Много съм щастлив да дойда тук. Имам учител и уча български като уважение към вашата страна и този велик клуб. Поздрави на всички, които обичат ЦСКА.

Благодаря на ЦСКА, че показаха доверие към мен. Идвам в отбор с големи цели. Много съм мотивиран. Нямам търпение да започна работа с играчите. Голямата цел е да имаме стабилност. Наясно съм какво се очаква от мен. Надяваме се нещата да протекат по най-добрия начин. Ще дадем всичко от себе си.

19 Пресконференция на ЦСКА - София

Запознат съм с презентацията. Разговаряли сме много. Идвам в голям клуб с армия от привърженици, които винаги стоят зад него. Усетих, че това е моето място. Искам да съм част от него.

Резултатите във футбола са всичко. Останалото е романтика. Бих ви помолил да ни дадете спокойствие за начало. Имайте търпение. Най-добрите решения се взимат не под натиск. Резултатите ще дойдат", каза Стипич.

Чувствам се добре. Чувствам, че попаднах на правилното място. Клуб като ЦСКА не се нуждае от треньор без знания и визия за бъдещето. Играта трябва да се подобри - нова атмосфера, нова обстановка и визия. Дългосрочната ми цел е договорът ми да не остане само за една плюс една години. Както се казва, целта ми е да съм до живот в ЦСКА", допълни Стипич.

19 Пресконференция на ЦСКА - София

"Всички вие, както аз и играчите, минахме пред празни трибуни заради Ковид. Когато феновете се завърнат на стадиона, да бъдем заедно. Нямам търпение това да се случи. Да сме заедно и да се борим за победи", разясни хърватският наставник относно това, че "червените" ще бъдат санкционирани заради ексцесиите по време на мача с ЦСКА 1948.

"Като нов треньор и аз трябва да имам време да свикна с играчите. Отначало ще са на позиците, които играят и се чувстват най-добре. С новите ще се доближим до стил, за който се говори на презентацията. От първата контрола на 22 юни трябва да играем по този начин. За мен няма контроли и приятелски мачове.

Тренирал съм футбол в юношеските школи в Германия. Контузих се тежко и го приех тежко. Но явно съдбата ми е изпратила подарък. Инвестирах в себе си. Когато не си професионален футболист, си по-амбициран, хората ти се доверяват по-трудно", добави новият треньор на "червените".

"Сто човека, сто мнения. Задачата ми е да създам такава атмосфера, която да носи успехи. Не подхождам с предразсъдъци към България и това, което някой ми е казал.

По отношение на музиката съм адаптивен, но по отношение на футбола не съм адаптивен. Не ние да се съобразяваме със съперниците, а те с нас. Да не сме преследвани, а преследвачи. Аз съм тук като треньор, но всички сме екип. Без правилните сътрудници няма какво да направя. Ясно е, че целта е титлата. Нашият стадион е нашият дом, сега не сме на нашия стадион. Трябва да дадем всичко от себе си.

Важно е да знаете, че пред вас съм напълно искрен, не съм някой актьор, който играе роля. Автентичен съм, искрен съм, няма да ви излъжа - може да премълча нещо, но няма да излъжа. За индивидуално интервю всичко може да се случи през клуба. Работя от сутрин до мрак, вече осем дни съм тук, но винаги може да се намери време", сподели още новият треньор на ЦСКА - София.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички