Волф: Победата беше трудна цел

Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф призна, че победата в Гран При на Канада е била трудна цел, въпреки старта от полпозишъна и ранното лидерство на Джордж Ръсел.

Ръсел: Изпусната възможност
Ръсел: Изпусната възможност

Британецът бе начело в първите 20 обиколки, но след това бе изпреварен от Макс Верстапен и Ландо Норис, за да завърши трети. По този начин той записа своя първи подиум за сезона, като това е и първо призово класиране за „сребърните стрели“ в основно състезание през 2024 година.

„Победата беше трудна цел или кратка мечта когато Джордж беше със средно твърдите гуми и беше много бърз. Може би за момент ние си помислихме, че е възможно, но не трябва да сме прекалено алчни.

„От една страна той направи брилянтно състезание, но и може би допусна една-две грешки повече. Но трябва да гледаме позитивното. Колата е направила истинска стъпка напред, ние постоянно имаме подобрения и посоката на развитие е правилната.

„Надявам се това да се запази и на другите писти. Барселона ще бъде добър тест, защото там има всякакви завои“, заяви Волф.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички