Сайнц не знае кога ще реши къде да продължи кариерата си

Сайнц не знае кога ще реши къде да продължи кариерата си

Настоящият пилот на Ферари Карлос Сайнц заяви, че няма яснота кога точно ще вземе решението къде ще продължи кариерата си във Формула 1 през 2025 година.

Както е известно испанецът ще се раздели със Скудерията в края на сезона, след като в Маранело избраха да го сменят със седемкратния шампион Люис Хамилтън. Между състезанията в Монако и Канада се появи информация, че Сайнц вече е подписал с Уилямс, но самият пилот опроверга тези твърдения в четвъртък.

Сайнц отрече да е подписал с новия си отбор
Сайнц отрече да е подписал с новия си отбор

След това шефът на Уилямс Джеймс Ваулс се изказа много ласкаво по адрес на Сайнц, казвайки, че „отборът на Уилямс не е отборът на Уилямс от преди три години и промяната на манталитета се вижда ясно от факта, че тимът разговаря със Сайнц“.

Сайнц отговори на тези думи на Ваулс, казвайки, че ги оценява и добави, че неговото отношение към Уилямс е сходно. Испанецът обаче отчете, че все още не е взел своето решение и не знае кога ще се случи това.

„Оценявам интереса на Джеймс и милите думи, които той винаги е имал по мой адрес. Същото може да се каже и за моите чувства към него и неговия отбор, но реалността е, че аз не съм решил къде ще отида догодина.

„В момента аз искам да се фокусирам върху всеки уикенд, да се боря за подиума и победите. Така че е много трудно да се фокусирам върху бъдещето ми с всички тези важни състезания.

„Ще ми е нужно време да седна с моя мениджърски екип, да поговоря със себе си и да реша къде искам да отида. Но засега няма нищо решено. Не знам дали мога да чакам то лятната пауза, или ще трябва да реша по-рано. Не знам в какъв период от време ще взема решението си“, заяви Сайнц пред медиите в Монреал.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички