Сайнц отрече да е подписал с новия си отбор

Сайнц отрече да е подписал с новия си отбор

Настоящият пилот на Ферари Карлос Сайнц заяви категорично пред медиите в Канада, че неговото бъдеще все още не е решено и той не е подписвал договор за сезон 2025 във Формула 1.

Както е известно испанецът си търси нов тим, след като от Ферари избраха да се разделят с него за сметка на седемкратния шампион Люис Хамилтън. От началото на февруари насам Сайнц бива свързван с места в доста от тимовете, а в последните седмици се появи информация, че най-сериозният кандидат за неговия подписа е Уилямс.

Колко напреднали са преговорите между Сайнц и Уилямс?
Колко напреднали са преговорите между Сайнц и Уилямс?

Преди началото на уикенда в Канада се появи информация, че договорът между испанеца и тима от Гроув вече е подписан и той ще бъде обявен официално по време на домашното състезание на Сайнц в Барселона след две седмици. Самият пилот обаче тушира тези спекулации пред медиите в Монреал в хода на вчерашния медиен ден преди Гран При на Канада.

Уилямс обявява Сайнц в Барселона?
Уилямс обявява Сайнц в Барселона?

„Единственото, което мога да ви кажа е, че няма нищо сигурно. Видях репортажи, не знам дали беше в Испания, или другата, които казваха, че вече съм подписал. Но когато гледам такива неща аз се смея.

„Помня как преди няколко месеца четох, че съм подписал с Мерцедес, след това с Ред Бул. Очевидно няма да отида там, но е смешно как хората твърдят, че съм подписал с Уилямс. Карат ме да се смея, като знам, че такива фалшиви репортажи остават безнаказани. Мога да ви кажа, че съм притеснен от факта, че на хората им се разминава с подобни неща без последствия или нещо подобно“, обясни Сайнц.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички