Гледай на живо

ЕВРО 2024: Румъния 3:0 Украйна

Изцяло нови задвижващи системи за пилотите на Ред Бул в Канада

Изцяло нови задвижващи системи за пилотите на Ред Бул в Канада

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес ще разполагат с изцяло нови задвижващи системи по време на Гран При на Канада. За тях те ще са третите такива от общо пет разрешени за сезона.

В Монреал двамата ще използват третите си двигатели с вътрешно горене, турбо компресори, MGU-H и MGU-K компоненти. Същото ще сторят още Люис Хамилтън, Естебан Окон, Пиер Гасли, Алекс Албон, Дениъл Рикардо и Юки Цунода. Всички тези смени идват без наказания.

Нови компоненти ще има още за Карлос Сайнц, Шарл Леклер, Оскар Пиастри и Валтери Ботас. Сайнц, Леклер и Пиастри ще използват вторите си и последни за сезона батерии и контролни електроники, докато за Ботас ще има само нови батерии.

Норис най-бърз в скъсената първа тренировка в Канада
Норис най-бърз в скъсената първа тренировка в Канада

При Хамилтън и Окон освен нови компоненти в задвижващите системи този уикенд ще има и нови скоростни кутии. За Хамилтън това ще е третата трансмисия за годината, докато за Окон ще е едва втората от разрешени пет такива в рамките на сезона.

Верстапен, Перес, Хамилтън, Окон, Гасли, Албон, Рикардо и Цунода ще сменят и своите изпускателни системи успоредно с двигателите си. За Верстапен, Перес, Гасли, Рикардо и Цунода те ще са четвъртите за годината, за Хамилтън и Албон - №3, а за Окон ще е №5 от разрешени осем.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички