Уилямс обявява Сайнц в Барселона?

Уилямс обявява Сайнц в Барселона?

Отборът на Уилямс във Формула 1 може да обяви Карлос Сайнц като своя нов пилот по време на уикенда за Гран При на Испания след три седмици, затова съобщава журналистът Джо Сейуърд.

Слуховете за преминаването на Сайнц в екипа от Гроув се появиха в хода на Гран При на Монако миналата седмица. Според мнозина Уилямс ще е най-добрата опция пред настоящия пилот на Ферари, тъй като Ред Бул и Мерцедес вече са загубили интерес към него, а преминаване в Ауди ще носи по-големи рискове.

Колко напреднали са преговорите между Сайнц и Уилямс?
Колко напреднали са преговорите между Сайнц и Уилямс?

Именно поради тази причина Сейуърд е на мнението, че преговорите между Уилямс и представителите на Сайнц ще приключат бързо, за да може испанецът да бъде обявен по време на домашния си уикенд, който ще се проведе между 21 и 23 юни в Барселона. В противен случай от Уилямс може да изчакат до собственото си домашно състезание на „Силвъсртоун“ две седмици по-късно, за да представят Сайнц.

В Гроув испанецът ще заеме място на Логан Сарджънт, който по всичко личи ще бъде освободен след края на сезона. По-рано този месец Алекс Албон подписа нов дългосрочен контрак с Уилямс, а договорът на Сайнц най-вероятно ще е за две години.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички