Гледай на живо

Евро 2024: Нидерландия - Франция 0:0

Любо Руйков се завърна с подиум в ROK Cup Италия

Любо Руйков се завърна с подиум в ROK Cup Италия

С качване на подиума се завърна в силния шампионат ROK Cup Италия българският картинг пилот Любослав Руйков. С третото място на финала Руйков се върна на третото място в общото подреждане в своя клас ROK Junior.

Руйков пропусна третия кръг от сезона заради контузия на едната ръка при инцидент в София, но вече е напълно възстановен и демонстрира това на пистата в Лонато.

Любо Руйков се оттегля от Картинг академията на ФИА
Любо Руйков се оттегля от Картинг академията на ФИА

Любо завърши трети в общото класиране в квалификацията и втори в своята група. В първия хийт Руйков се класира втори, а във втория зае първото място. И на финала се пребори за третото място, въпреки че още в първата обиколка беше изблъскан от пистата от Федерико Сбарделати, който спечели финала. На края на състезанието Руйков завърши трети, на 0,390 секунди от Сбарделати след 16 обиколки преследване.

Тотална доминация и първа победа за Никола Цолов във Формула 3
Тотална доминация и първа победа за Никола Цолов във Формула 3
Контузия извади Любо Руйков от състезание в Италия
Контузия извади Любо Руйков от състезание в Италия

„Любо направи много добро състезание, въпреки че се получи голяма пауза заради контузията му – обясни за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Още от първия ден Любо беше бърз, но пистата се променяше и ние трябваше да търсим правилните настройки, а Любо да адаптира карането си. В хийтовете и във финала Любо всеки път стартираше втори, а това е най-неудобната позиция за атака към първия завой на тази писта. Сбарделати го изблъска в първата обиколка на финала, а Джулио Мазолини, който остана четвърти, вместо да кара с Любо и да работят заедно и да гонят първите двама, той почна да го атакува, като така го забави, но не успя да го мине до финала.”

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Stroy Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

След първите четири кръга в ROK Cup Италия Руйков заема третото място в клас Junior с 157 точки, а лидер е Сбарделати с 195, следван от Мазолини с 186.

Снимки: Pure Speed Racing

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички