Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

В Ауди се целят в челото на класирането във Формула 1

В Ауди се целят в челото на класирането във Формула 1

Целта на Ауди при влизането на марката във Формула 1 ще е да „в челото” на класирането. Това обяви главният изпълнителен директор на марката Гернот Дьолнер.

Ауди успя да изненада бъдещите си съперници във Формула 1 тази година, след като реши да форсира придобиването на Заубер, както и да увеличи дела си в швейцарския тим – така, вместо да придобие 75% от акциите, компанията взе всичките 100 процента. Това се случи точно, след като избуяха слуховете, че големите шефове на Фолксваген Груп може да спрат Ауди от участие във Формула 1 и че шефовете на марката са дали назад по отношение влизането в спорта.

Ауди даде нов последен срок на Карлос Сайнц
Ауди даде нов последен срок на Карлос Сайнц

„Ние интензивно обсъдихме този процес и решихме значително да ускорим влизането ни във Формула 1 – заяви Дьолнер пред списание auto motor und sport. – С опита и знанията на Оливър Хофман, който придвижи сериозно напред проекта от самия му старт, ние сме уверени, че можем да се борим в челото. Няма да е лесно, но Формула 1 е най-важната моторспорт платформа в света и ще направим всичко възможно, за да постигнем успех.”

Вариантите пред Карлос Сайнц неприятно намаляват
Вариантите пред Карлос Сайнц неприятно намаляват
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички