Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Продадоха часовници на Шумахер за близо 4,5 милиона долара

Продадоха часовници на Шумахер за близо 4,5 милиона долара

Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 Михаел Шумахер, бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария).

Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е виждан публично, откакто получи тежка травма на главата при падане по време на ски ваканция пред 2013 година.

Част от колекцията часовници на Михаел Шумахер излиза на търг
Част от колекцията часовници на Михаел Шумахер излиза на търг

Изработен по поръчка F.P. Journe с гравирано послание, подарен на Михаел Шумахер за Коледа от директора на тима на Ферари Жан Тод, беше продаден за 1,5 милиона швейцарски франка. Очакваше се цената му да достигне дори 2 милиона франка. Втори персонализиран часовник Royal Oak от Audemars Piguet беше продаден за 415 800 швейцарски франка, надминавайки първоначалната оценка между 150 000 и 250 000 франка.

"Колекционерите бяха много щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история", заяви ръководителят на звено Часовници на Christie's в Европа Реми Гилемин.

Партидите, свързани с 55-годишния седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, са част от по-широка колекция, собственост на семейството.

Първоначално планиран за понеделник, търгът беше отложен с кратко предизвестие, след като аукционна къща Christie's претърпя кибератака.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички