Мидтиланд с нова информация за загубилия съзнание шведски национал на тима

Мидтиланд с нова информация за загубилия съзнание шведски национал на тима

Датският Мидтиланд информира за състоянието на футболиста си Кристофер Олсон, като съобщава, че той страда от малки кръвни съсиреци в мозъка си, но лекарите наблюдават малък напредък при лечението му.

Както е известно, на 20 февруари 28-годишният шведски национал загуби съзнание в дома си, след което му бе поставен дихателен апарат в болница в Орхус. Впоследствие Олсон бе диагностициран с остра мозъчна болест.

"Въз основа на обстойните прегледи, сканирания и тестове, проведени през последните седмици, лекарите вече са установили, че Кристофер страда от множество малки кръвни съсиреци от двете страни на мозъка си в резултат на изключително рядко възпалително състояние на мозъчните съдове. Диагнозата съвпада с тезата, върху която медицинските специалисти са работили и лекували Кристофер досега.

Състоянието на Кристофер Олсон понастоящем се счита за стабилно, а лекарите продължават да наблюдават малък напредък. В същото време те смятат, че нивото на съзнание на Кристофер се повишава. През следващия период лекарите бавно ще се опитат да откажат шведския полузащитник от апарата за изкуствено дишане, но той остава в интензивното отделение и все още не може да се каже нищо за сроковете на лечението и окончателната прогноза", съобщават от Мидтиланд.

Шведски национал е на дихателен апарат в болница
Шведски национал е на дихателен апарат в болница

"Кристофер все още е заобиколен от най-близките си роднини и членове на персонала на Мидтиланд и се лекува от специалисти в областта. Клубът благодари чрез изпълнителния си директор Клаус Щайнлайн на обществеността и пресата за уважението, подкрепата и вниманието към футболиста, семейството му и здравните работници в този труден за всички момент", пишат още датчаните.

Олсон има 47 мача за националния отбор на Швеция, като е част от Мидтиланд от 2022 г., като е преминал още през отборите на Арсенал, АИК, Краснодар и Андерлехт.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички