Гасли с мрачна прогноза за Алпин

Гасли с мрачна прогноза за Алпин

Пиер Гасли направи своята мрачна прогноза за представянето на отбора на Алпин в началните етапи на стартиращия този уикенд сезон 2024 във Формула 1.

По време на теста в Бахрейн миналата седмица Гасли и съотборникът му Естебан Окон не впечатлиха със своята скорост, тъй като нито единият от двамата не успя да влезе в топ 15 на общото класиране след края на трите изпитателни дни. Техните най-добри времена бяха с повече от две секунди по-слаби от тези на лидерите, а по думите на Гасли това не е било умишлено.

Според френския състезател, който е на прага на втория си сезон като пилот на Алпин, формата на тима е реална и тя ще се запази в първите няколко старта за годината. Базиранията в Енстоун отбор все пак ще се опита да реши част от проблемите си с работа по настройките, но може и да се наложи да се изчака до въвеждането на подобрения по-късно през кампанията, за да се отключи потенциалът на А524.

Алпин започна да оцветява все повече А524
Алпин започна да оцветява все повече А524

„Не мисля, че изглеждаме добре. Но в същото време все още имаме няколко дни, за да разберем всичко. Обърнахме колата, направихме много тестове. Така че се надявам с повече анализи да намерим отговори и това да отключи още малко представяне. След това ще видим какво ще стане, в петък никой няма да крие темпото си.

„Но мисля, че трябва да сме търпеливи, дори и на нас пилотите това да не ни харесва. Но очевидно ще отнеме време, преди да отключим потенциала на колата. Няма да е в първото състезание. Няма да стартираме от там, от където ни се искаше, но в същото време ние трябва да си дадем време, за да разберем колата.

„Хубавото е, че като отбор ние вече знаем върху какво трябва да работим. Само времето ще покаже дали ще успеем да коригираме колата с работа по настройките в първите състезания, но определено ще сме агресивни с подобренията, които ще ни трябват, за да стопим разликата.

„Двамата с Естебан споделихме сходни мнения. Просто трябва да разберем дали ще можем да решим проблемите с настройките, или ще трябва да чакаме подобренията, за да се справим с тях. Така че, чака ни работа. Трите дни за тестове минаха много бързо. Ще се опитаме да подготвим колата максимално добре за състезанието“, каза Гасли пред Sky Sports F1.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти