Волф не изключва възможността Кими Антонели да кара за Мерцедес догодина

Шефът на Мерцедес Тото Волф коментира ситуацията, в която изпадна неговия тим по-рано тази година и нуждата да си търси нов пилот за сезон 2025.

В началото на годината изглеждаше, че Мерцедес няма да трябва да участва на пилотския пазар, тъй като миналото лято подписа двугодишни договори с Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Решението на Хамилтън да си тръгне от Бракли в края на годината, с помощта на клауза в неговия контракт, обаче постави Волф и компания в неочаквана позиция.

Какво е подсказало на Волф, че Хамилтън си тръгва
Какво е подсказало на Волф, че Хамилтън си тръгва

Все пак не може да се отрече, че Мерцедес е облагодетелстван от факта, че мястото на Хамилтън е едно от най-желаните и кандидати за него не липсват. Сред тях и младият италиански състезател Андреа Кими Антонели, който в края на тази седмица ще дебютира във Формула 2.

Бивш пилот: Алонсо е на един телефонен разговор от Мерцедес
Бивш пилот: Алонсо е на един телефонен разговор от Мерцедес

Антонели е част от програмата за развитие на млади пилоти на Мерцедес от няколко години и е сочен за следващия голям пилот. Той вече има нужните точки, за да получи суперлиценз, а мнозина искат именно той да бъде избран за наследник на Хамилтън в Мерцедес.

Обещаващ младок на Мерцедес прескача Формула 3, ще кара направо във Формула 2
Обещаващ младок на Мерцедес прескача Формула 3, ще кара направо във Формула 2

По тази тема Волф заяви пред медиите по време на предсезонния тест в Бахрейн миналата седмица, че не изключва възможността именно Кими Антонели да бъде пилот на Мерцедес догодина. Австриецът обаче иска да изчака да види как ще се развият първите кръгове във Формула 2, преди да вземе решението си.

Ваулс не гарантира, че в Уилямс ще има място за Антонели
Ваулс не гарантира, че в Уилямс ще има място за Антонели

„Беше ни хвърлена крива топка от Люис в началото на февруари. Аз искам да направя обратното с избора на пилот за следващата година. Кими е в нашата програма откакто беше на 11 и на нас ни доставя удоволствие да го гледаме как се изкачва по стълбицата.

„Но аз също така искам да сваля малко от напрежението върху него. Той е на 17. Той спечели всичко, което трябваше като новобранец и аз вярвам, че той ще бъде пилот във Формула 1. Той ще е много, много успешен пилот във Формула 1. Но той все още не е стартирал във Формула 2.

„Те имаха труден тест в първия ден в Бахрейн и трябва да видим как ще се развие. Искам да изчакам да минат първите състезания във Формула 2, които ще се провеждат успоредно с Формула 1.

„Във Формула 1 има много добри пилоти, които са свободни за догодина и всичко това ще трябва да влезе в уравнението, което ще решаваме при избора на пилот за следващата година. Но това няма да се случи скоро“, обясни Волф.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти