Ваулс не гарантира, че в Уилямс ще има място за Антонели

Ръководителят на отбора на Уилямс Джеймс Ваулс коментира пилотския състав на тима за сезон 2025 и по-специално възможността протежето на Мерцедес Андреа Кими Антонели да кара за него догодина.

Антонели е смятан от мнозина за следващия голям пилот, а през тази година той ще дебютира във Формула 2. Италианецът вече има нужните суперлиценз точки, за да влезе във Формула 1, а прогнозите са, че това може да се случи още догодина.

Обещаващ младок на Мерцедес прескача Формула 3, ще кара направо във Формула 2
Обещаващ младок на Мерцедес прескача Формула 3, ще кара направо във Формула 2

Една от възможностите това да се случи е направо с отбора на Мерцедес, където Антонели да има тежката задача да смени Люис Хамилтън, който ще премине във Ферари. Ако все пак Тото Волф и компания преценят, че италианецът не е готов за Мерцедес, то той може да бъде пратен в някой друг отбор, в който той да трупа опит, по подобие на Джордж Ръсел.

Ръсел: Бях твърде дълго в Уилямс
Ръсел: Бях твърде дълго в Уилямс

Британецът прекара първите си три години в спорта в Уилямс, след което бе привлечен в Мерцедес за старта на сезон 2022. С Антонели обаче това ще се случи малко по-трудно, тъй като в момента Уилямс има собствена академия за млади пилоти, в която също има обещаващи таланти като Франко Колапинто (на долната снимка по време на теста в Абу Даби миналата година) и Зак О'Съливан.

„От моя гледна точка аз нямам съмнения, че Кими ще бъде във Формула 1. Той има невероятна младежка кариера, но това не гарантира, че той ще бъде в Уилямс. Аз вярвам в инвестицията в младите. Но аз ще взема само пилот, който си го е заслужил. Лично аз имам късмет да имам двама млади пилоти във Формула 2 (Колапинто и О'Съливан) и един във Формула 3 (Люк Браунинг).

„Всъщност ние попълваме нашата стълбица, защото ще имаме един пилот във Формула Риджънал в Европа (Алесандро Гиусти) и още един, който ще влезе във Формула 4 преди края на годината. Така че ние започваме да оформяме програма, която аз мисля е логична за развитието на следващото поколение пилоти.

„В случая на Тото, той е в позиция, в която всеки би искал да бъде. Той е начело на един от най-добрите, ако не и най-добрият отбор на решетката, с много опции пред него. Така че за мен е по-важно да видим какво ще се служи занапред.

„Аз имам Алекс (Албон), който има договор до края на следващата година, както и Логан (Сарджънт), заедно с младоците. Така че трябва да видим как ще се развият нещата през следващите шест месеца“, обясни Ваулс пред медиите по време на предсезонния тест в Бахрейн.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти