Прологът на WEC може да бъде отложен заради забавяне на каргото

Прологът на WEC може да бъде отложен заради забавяне на каргото

Организаторите на Световния шампионат за издръжливост (WEC) могат да бъдат принудени да отложат началото на пролога преди сезон 2024 заради забавяне на каргото на част от тимовете.

Единственият официален предсезонен тест, известен като пролога, трябва да се проведе на пистата „Лусайл“ в Катар този уикенд. Забавяне в пристигането на каргото на част от тимовете обаче може да наложи програмата да бъде изменена. Очакваните забавяния са до 48 часа за част от контейнерите, съдържащи колите на определени тимове.

„Заради продължаващото прекъсване на корабните маршрути в Червено море, редица контейнери бяха забавени по техния път към Катар за откриващия кръг за сезона в Световния шампионат за издръжливост. Очакваното забавяне е между 24 и 48 часа, като екипите ще бъдат информирано своевременно. Заради това забавяне графикът на пролога може да бъде променен, като това ще се реши в най-скоро време“, се казва в изявление на шампионата.

Добрата новина за всички в WEC е, че евентуално забавяне на пролога няма да промени много плановете на отборите, тъй като така или иначе всички ще останат в Катар още седмицата за откриващия кръг за сезона. Той ще бъде следващата събота, а надпреварата ще продължи или 1812 километра, или 10 часа.

Ясен е списъкът с участниците в "24-те часа на Льо Ман", 23 коли в Hypercar
Ясен е списъкът с участниците в "24-те часа на Льо Ман", 23 коли в Hypercar

През последните няколко месеца превозът на товари през Червено море и Суеция канал стана проблематично заради Хутите, които започнаха да атакуват контейнеровози, преминаващи през канала. Именно поради тази причина все по-малко кораби минават през Червено море и вместо обикалят Африка, за да стигнат от Средиземно море до Индийския океан, което разбира се оказва негативно влияние върху разходите за транспортиране на съответните стоки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти