ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Георги Младенов пред Sportal.bg: Нашите мачове са като финали

Миньор 2015 победи с 88:81 Черно море Тича в мач от 11-ия кръг на НБЛ, а след срещата старши треньорът на перничани Георги Младенов застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие тайната на успеха и да коментира тежката контузия в тима. 

- Г-н Младенов, пореден труден мач и пореден сладък успех за Миньор. Как успяхте да спечелите този сблъсък с Черно море? 
- Знаете, че нашите мачове са като финали. Не играхме добре, дадохме и свидна жертва. Огнен Пантович скъса ахилес. Това го вади поне до края на сезона. Това е лошото, че можехме да сме спечелили мача извън продължението. Със сигурност, той най-много от всички е искал да вкара, не го виня в никакъв случай. Но дадохме свидна жертва. Кървава победа. Кървава дотолкова, че една от позициите ни вече я няма и трябва да търсим някакъв вариант. Но това е друга тема. Не играхме добре. Предишният мач, който играхме добре ни изигра малко лоша шега, че ние ще играем добре, ще спечелим, ще вървим напред и всичко ще бъде по мед и масло. Ако не се влагаме на 100%, ако не сме мобилизирани и да играем като отбор, няма как да се получат нещата. Но аз съм доволен. Поздравявам момчетата, че независимо от това, че играхме слабо, за мен слабо, спечелихме. Аз съм съгласен да изиграем още 7-8 такива слаби мачове и да спечелим. В края на краищата сладки са победите. Сигурно за публиката е бил интересен този мач, но за нас треньорите имаше доста напрежение. Единственото, за което ми е много тежко в момента е контузията на Пантович, който се контузи много тежко.

- Кога точно спечелихте мача? 
- Спечелихме мача, когато поведохме с 5 точки в продължението и започнахме да играем агресивна защита, макар че играем продължение и би трябвало да сме изморени. Ние играхме тогава по-агресивно, отколкото в началото на мача. Бяхме много плахи, лежерни в нападение, бавни, нямахме острота. Нямахме нито тайминг, нито пространство, ходихме с топката. Не е това, което играехме предишните мачове. Знам, че такива мачове се случват. Поздравявам момчетата за характера, който показаха, защото в такива мачове победата си е победа.

- Тази контузия колко ще се отрази на отбора? 
- Позиция 4-5. Тежка ни е контузията, неприятна. В края на краищата животът е такъв. Това е грозната част на нашия спорт

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти