ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Маркес ще приеме критиките, ако трансфера в Дукати не сработи

Марк Маркес е смятан за един от основните фаворити да се бори за световната титла в MotoGP през 2024 година заради трансфера си от страдащия тим на Хонда в Грезини Дукати. В новия си тим шесткратният шампион в кралския клас ще разполага с модела на Дукати от 2023 година, но очакванията са това да не му попречи да се бори за титлата в Пеко Баная и Хорхе Мартин.

Маркес вече направи своя дебют с мотора Desmosedici GP23, като това се случи по време на официалния следсезонен тест в MotoGP за 2023 година, който се проведе на „Рикардо Тормо“ преди две седмици. В изпитанията Маркес даде трето време и завъртя общо 49 тура, като в един момент той дори оглави класирането преди да бъде изместен от Маверик Винялес, Брад Биндър и Марко Бедзеки.

Винялес най-бърз в теста, Маркес – 4-и в дебюта си с Дукати
Винялес най-бърз в теста, Маркес – 4-и в дебюта си с Дукати

Заради своя договор с Хонда Маркес няма право да говори публично за Дукати до края на годината, но в изтекло интервю със Sky Sports Italia той казва, че моторът на Дукати е много по-лесен за каране от този на Хонда.

Лоренцо: Залагам на Маркес за титлата в MotoGP
Лоренцо: Залагам на Маркес за титлата в MotoGP

В Катар пък той даде интервю за motorsport.com, в което говори за своя трансфер и възможността той да не даде желаните резултати. Ако това се случи Маркес каза, че приеме критиките. Той също така отчете, че този траснфер ще му позволи да бъде спокоен, че е пробвал всичко в кариерата, за да постигне успех, когато се откаже.

В Ямаха не искат и да чуят за фамилия Маркес
В Ямаха не искат и да чуят за фамилия Маркес

„Да, разбира се това е възможно, разбира се имам съмнения. Дори сега, след като съм взел решението, имам съмнения. Възможно е да не се получи. Но в крайна сметка, когато се откажа ще съм спокоен, че съм пробвал всичко в кариерата си. Направих това, което сметнах за правилно.

„Ако бях останал в Хонда щеше да е от страх, че всички ще ме критикуват, ако не бъде успешен трансферът ми. Окей, ще го приема, ако не е успешен, ще приема критиките и всички тези неща. Но поне ще се оттегля на спокойствие, защото ще съм пробвал всичко.

„Аз съм такъв. Комфортната ми зона беше да остана в Хонда, 95% от пилотите щяха да направят това. Защо ли? Голяма заплата, няма напрежение, развиваш мотора и имаш извинение, ако дадено състезание не е добро.

„Оставането щеше да е лесно. Но аз не съм такъв. Аз съм победител и ще дам всичко от себе си, да съм на върха“, каза Маркес.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти