Винялес най-бърз в теста, Маркес – 4-и в дебюта си с Дукати

Маверик Винялес с Априлия завърши на първа позиция теста след края на сезона в MotoGP на пистата „Рикардо Тормо” във Валенсия, а в първата си сесия с мотоциклет на Дукати Марк Маркес се класира 4-и.

Разбира се, представянето на Маркес беше голямата новина за деня, като той излезе на трасето един час и 15 минути след началото на тестовата сесия и записа трето време в първата си серия обиколки.

Бедзеки: Маркес е най-мръсният пилот
Бедзеки: Маркес е най-мръсният пилот

По-късно, час и половина преди края на деня, Маркес дори успя да оглави класирането – първо с 1:29.460 минути за обиколка, а след това подобри времето си до 1:29.424 минути.

Ясен е пътят как Ямаха и Хонда да догонят Дукати в MotoGP
Ясен е пътят как Ямаха и Хонда да догонят Дукати в MotoGP

В края на деня Маркес остана на 0,171 секунди от Винялес, който кара с мотоциклета на Априлия за следващия сезон и записа 1:29.253 минути.

Брад Биндър с новия мотоциклет на КТМ стигна до второто място, на 0,028 секунди от Винялес, а трети остана Марко Бедзеки с Дукати, на 0,093 секунди. Винялес записа общо 86 обиколки за деня, Биндър – 51, а Бедзеки – 62. Маркес приключи вчерашния тест с 49 обиколки.

Световният шампион Франческо Баная с Дукати постигна 11-о време, на 0,717 секунди от Винялес, а съвсем близо до него остана бившият световен шампион Фабио Куартараро с Ямаха, на 0,769 секунди от Винялес.

Общо 23 пилоти участваха във вчерашния ден, включително и дебютантът в MotoGP и шампион в Moto2 Педро Акоста, който с мотоциклета на КТМ се класира 18-и, на 1,223 секунди от Винялес и записа едно падане.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти