ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Норис очаква повече промени в Макларън през 2024 година

Отборът на Макларън сътвори един доста голям обрат в хода на сезон 2023 във Формула 1, който започна меко казано трагично за тима от Уокинг. В началото на годината MCL60 бе една от най-бавни коли, а Ландо Норис и Оскар Пиастри не успяха да спечелят нито една точка в първите два старта в Бахрейн и Саудитска Арабия.

Макларън обяви реструктуриране на технически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг
Макларън обяви реструктуриране на технически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг

През лятото обаче Макларън направи огромна стъпка напред, която продължи и в заключителните стартове, когато MCL60 често бе втората най-бърза кола зад RB19 на Макс Верстапен. Това огромно израстване на отбора в хода на сезона му позволи да завърши на четвъртото място в конструкторския шампионат, а Норис заяви, че очаква още промени през 2024 година.

Голям спонсор напусна Мерцедес заради Макларън
Голям спонсор напусна Мерцедес заради Макларън

„Очаквам по-големи промени от тези, които имахме през последната година. Сега сме в позиция, която ни позволява да работим по повече неща наведнъж. Когато си последен единственият ти фокус е да направиш колата по-бърза. Сега сме в позиция, която ни позволява да обърнем внимание и на някои по-дребни детайли, които не сме пипали много през последните години.

„Сега сме в позиция, в която можем да се фокусираме повече върху нашите слабости и да ги оправим. Това ще ни помогне в квалификациите, в състезанията и като цяло. Някои дребни неща могат да имат огромен ефект. Така че, ако се справим с тях смятам, че догодина ще имаме много добра кола. Основното ми желание е тя да бъде по-постоянна“, обясни Норис.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти