ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Рони О'Съливан накара феновете си да треперят, но се класира за 11-тия си полуфинал в UK Championship

Рони О'Съливан накара феновете си да треперят, но се класира за 11-тия си полуфинал в UK Championship

Седемкратният шампион Рони О’Съливан се класира на полуфиналите в Шампионата на Обединеното кралство за 11-ти път в бляскавата си кариера след драматична победa 6:5 над Джоу Юелонг.

Това беше единадесети чертвъртфинал в Йорк в кариерата на Ракетата и той продължи перфектната си статистика на тази фаза. О’Съливан също така продължи и успешното си представяне в турнира срещу Джоу, когото два пъти беше побеждавал без загубен фрейм - 6:0 през 2018-а и 6:0 през 2022-ра.

Рони и в този мач беше изразителен в първоначалното си превъзходство, повеждайки с 3:0 и 4:1, но допусна изравняване до 4:4, а впоследствие и обрат. Той обаче някак си успя да спечели последните два фрейма в срещата с брейкове от 79 и 122, въпреки че изглеждаше психологически изцеден в един момент.

Гения от Чигуел ще се изправи на полуфиналите срещу Хюсеин Вафей, който надви Джанг Анда с 6:4 в другия ранен четвъртфинал. Успехът му над Джоу пък беше негова победа номер 100 в турнира.

Рони започна доста убедително двубоя с Джоу и още в първия фрейм реализира своя сенчъри брейк номер 134 в Шампионата на Обединеното кралство - серия от 125 точки. При последната червена в нея се получи противоречив момент, защото топката удари дългия борд горе-долу на нивото на боулк-линията, но въпреки това “жълтият” джоб я прибра.

Втората партия също отиде на сметката на О’Съливан, който с поредица от 71 поведе с 2:0. Брейк от 47 пък се оказа решителен за повеждане с 3:0 и серия от 15 безответни фрейма за Ракетата срещу този противник в турнира.

Юелонг записа първия фрейм в кариерата си срещу великия съперник в Йорк с топ серия от 29 точки за 3:1. Рони обаче отговори подобаващо след интервала с брейк от 60 и поведе с 4:1. Появиха се неточности и в изпълненията на 21-кратният шампион в “Тройната корона”, които му костваха следващите две партии - 4:3, като в седмата Джоу сътвори поредица от 89.

Ракетата направи нехарактерен пропуск във въпросния седми фрейм и си каза “отивай си вкъщи”. В следващия сегмент от мача Джоу подхвана на пръв поглед печеливш брейк, но изненадващо спря с 64 в актива си и върна О’Съливан на масата. Той изглеждаше сякаш ще се развихри и ще разчисти, за да поведе с 5:3, но пропусна предпоследната червена. Така в крайна сметка китаецът изравни резултата на 4:4 и вече имаше психологическо предимство.

Юелонг беше в позитивна позиция на масата и трупаше точки в деветия фрейм, преди да вкара кюбола след реализирана червена. Рони можеше да се възползва, но сбърка розовата и остана само с 11 точки в актива си, а китаецът не позволи повече изненади и осъществи пълен обрат, доближавайки се максимално до победата - 4:5 след брейк от 58.

Агресивен удар с лявата ръка на О’Съливан сякаш го възроди и той си върна усещането за брейк-билдинг със серия от 76, с която изравни на 5:5. Невероятно сенчъри от 122 осигури на Гения от Чигуел 11-ти полуфинал в Шампионата на Обединеното кралство в кариерата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти