Гледай на живо

Очаквайте в 14:00 Женско футболно първенство: Енко (Пловдив) - Севлиево Лейдис

Алонсо: В Астън Мартин не бяхме готови да се борим в челото

Фернандо Алонсо записа много силен първи сезон в Астън Мартин, като в първите 7 състезания спечели 6 подиума, а след това британският отбор успя да запази мястото си в челото, въпреки че в средата на годината изостана заради проблеми с развитието на AMR23. В края на годината Алонсо завърши 4-и в класирането на пилотите и призна, че за него това е изненада.

“Виждам само позитивите на тази кампания - обясни двукратният световен шампион. - Възходите и спадовете са част от кампанията. Започнахме много силно, бяхме конкурентни и се озовахме в позиция, за която може би не бяхме готови - да се борим с Мерцедес, Ферари, топ отборите, които са свикнали да се борят в челото.”

Алонсо: Битката с Хамилтън беше повторение на Канада 2013
Алонсо: Битката с Хамилтън беше повторение на Канада 2013

Испанецът коментира и колебливото развитие на болида на Астън Мартин в хода на сезона, най-вече през лятото, когато в Канада не проработи пакетът нововъведения, част от които беше и новият под.

Алонсо: 2023 беше най-добрият ми сезон
Алонсо: 2023 беше най-добрият ми сезон

“В хода на сезона направихме крачка назад по отношение развитието на колата, все още не сме на най-високо ниво в това отношение - допълни Алонсо. - Но мисля, че постигнахме нещо, което преди 12 месеца изглеждаше невъзможно. Помня теста в Абу Даби в края на миналата година, ако някой ми беше казал, че 2023 ще е толкова успешна за нас, нямаше да му повярвам.”

В Астън Мартин влезе нов акционер
В Астън Мартин влезе нов акционер
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти