ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Сайнц каза какво иска от новата кола на Ферари

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц сподели пред медиите след края на сезон 2023 какво ще иска от инженерите на Скудерията при разработката на болида на „черните кончета“ за 2024 година.

Желанието на испанеца е във Ферари да се фокусират върху подобряване на състезателното темпо, дори и това да означава жертване на надеждността, която също не беше от силните страни на отбора през 2023 година. Шарл Леклер отпадна още в Бахрейн заради повреда в електрониката, а по-късно през сезона той и Сайнц дори не стартираха съответно в Бразилия и Катар заради повреди.

Леклер: Ред Бул ни превъзхождат в състезателно темпо
Леклер: Ред Бул ни превъзхождат в състезателно темпо

„Със сигурност искам да видя прогрес с надеждността – каза Сайнц пред медиите по-рано тази седмица – В същото време предпочитам да подобрим нашето състезателно темпо. Определено бих искал да уча с кола, която има скорост да е в челото, вместо надеждна такава.

„Но, ако искаме целия пакет, ние ще трябва да сме внимателни с използването на частите (от двигателя), най-вече в края на сезона“, добави още испанецът.

Той също така коментира и представянето си в хода на целия сезон 2023. В него испанецът стана единственият пилот извън тези на Ред Бул, който успя да спечели състезание. Това се случи в Сингапур, където Сайнц триумфира в квалификацията и води във всички 62 състезателни обиколки на „Марина Бей“.

Кампанията обаче не завърши по най-добрия възможен начин за него след инцидента в първата тренировка в Лас Вегас и последвалото доста спорно наказание. Той се блъсна и в началото на втората тренировка в Абу Даби, след което отпадна още в първата фаза на квалификацията на „Яс Марина“.

Сарджънт, Сайнц и Перес с най-високи сметки за катастрофи
Сарджънт, Сайнц и Перес с най-високи сметки за катастрофи

„Беше прилична година за мен, имал съм и по-постоянни сезони. Не съм доволен от последните две състезания. Мисля, че имахме по-добра година, отколкото последните две състезания показват.

„Начинът, по който всичко се обърка за мен в последните две състезания беше доста драматичен, но каквото такова. Понякога годините се развиват така. Обикновено съм много силен в края на годината, но този път не стана. Трябва да анализираме какво можех да направя по-добре в последните две състезания и да се върнем по-силни“, заяви Сайнц.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти