ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Леклер: Ред Бул ни превъзхождат в състезателно темпо

Шарл Леклер отново посочи основната област, в която Ферари изостава от Ред Бул в хода на сезон 2023 във Формула 1 и това е състезателното темпо. През втората половина на годината Скудерията подобри сериозно представянето си, SF-23 се доказа като най-бързата кола в квалификациите, но в състезанията италианският тим отново изоставаше.

Все пак, Ферари спечели единствената победа, която в Ред Бул не успяха да вземат тази година – в Сингапур, където триумфира Карлос Сайнц. Но пък Ферари не успя да се пребори с Мерцедес за второто място при конструкторите.

Окон завърши първи в Абу Даби, Ръсел катастрофира
Окон завърши първи в Абу Даби, Ръсел катастрофира

„От една страна е хубаво, че завършваме сезона със силно представяне – заяви Леклер. – Това ми дава увереност за догодина как да настройваме колата и къде трябва да бъдат насочени усилията ни за развитието й. Но от друга страна, все още сме далеч от състезателното темпо на Ред Бул, в тима сме наясно с това и знаем, че трябва да свършим много работа.”

Голям спонсор напусна Мерцедес заради Макларън
Голям спонсор напусна Мерцедес заради Макларън

Леклер акцентира и на възходите и спадовете в представянето на SF-23 този сезон.

Президентът на ФИА може да върне Маси във Формула 1
Президентът на ФИА може да върне Маси във Формула 1

„Има състезания, където разполагаме с втората по скорост кола, но има и такива, където сме на 4-о или 5-о място – допълни пилотът. – Но след Япония, където имахме подобрения по колата, вече се движим в правилната посока, особено що се отнася до моя стил на пилотиране. Винаги съм искал силно сцепление на предния мост и колкото се може по-постоянно представяне, сега вървим в тази посока.”

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти