ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Волво ЕХ30 стигна финала на Автомобил на годината 2024

Волво ЕХ30 стигна финала на Автомобил на годината 2024

Волво EX30, един от трите нови напълно електрически модела, лансирани от марката през последните 12 месеца, е сред финалистите за престижната награда Автомобил на годината в Европа за 2024 г. Напълно електрическият EX30 на Волво беше избран от влиятелно жури, състоящо се от 59 водещи автомобилни журналисти от 22 пазара. Той се изправя срещу шест други претенденти във финален кръг от гласуване, като победителят ще бъде обявен на автомобилното изложение в Женева в понеделник, 26 февруари 2024 г.

Финалистите са подбрани измежду 28 нови модела автомобили, представени в Европа през 2023 г., и е доказателство за първоначалния ранен успех на EX30, който вече се радва на голямо потребителско търсене и интерес в региона. В допълнение към краткия списък в Европа, EX30 също беше избран като финалист в наградата за многофункционално превозно средство на годината в Северна Америка за 2024 г., подчертавайки голямото глобално въздействие, което малкият автомобил на Волво направи само за шест месеца от пускането на пазара.

Volvo C40 Recharge има пробег от над 400 километра с едно зареждане
Volvo C40 Recharge има пробег от над 400 километра с едно зареждане

“EX30 представлява изцяло нова категория за Volvo Cars и да бъдеш сред финалистите за Европейска кола на годината е фантастично признание. Този автомобил представлява всичко, което клиентите очакват от Volvo, що се отнася до безопасността и е проектиран според потребителя и неговите нужди...сега обвит в атрактивен и компактен пакет. Имаме големи планове за EX30 в Европа и като се има предвид значението му за нашия регион – а също и на фона на силното потребителско търсене – ще разширим глобалния производствен капацитет, когато започнем да произвеждаме този автомобил в нашия завод в Гент, Белгия, от 2025 г”, заяви Арек Новински, президент на Volvo Cars EMEA.

Рено Scenic E-Tech е финалист за Автомобил на годината 2024
Рено Scenic E-Tech е финалист за Автомобил на годината 2024

EX30 е проектиран да има най-ниския въглероден отпечатък от всички модели на Volvo до момента и представлява голяма стъпка напред в общите цели на марката за устойчивост. Това е справяне с емисиите през целия производствен и жизнен цикъл, както и внимателно използване на материалите отвътре и отвън, а с EX30 Volvo Cars успя да намали общия си въглероден отпечатък над 200 000 км шофиране до под 30 тона*.

Тази номинация има значителна тежест, тъй като бележи втория път, когато модел на Volvo Cars участва в надпреварата за Европейска кола на годината, след XC40, който спечели общата награда Европейска кола на годината през 2018 г.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти