Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Марк Маркес: Хорхе Мартин ще стане световен шампион

Все още не е ясно дали Марк Маркес ще премине в лагера на Дукати за следващия сезон в MotoGP, но испанецът стартира интересна психологическа игра с лидерите на италианската марка. Маркес прогнозира кой ще е световният шампион и според него, Франческо Баная няма да може да защити титлата си.

След Гран При на Япония Баная има едва 3 точки аванс пред Мартин, а до края на сезона един пилот може да спечели максимум 222 точки, което означава, че битката за титлата стартира отново.

„Според мен, Хорхе Мартин ще стане световен шампион – прогнозира Маркес пред испанския вестник AS. – Двамата с Баная имат сходна скорост, и двамата имат силни страни. Но Мартин няма какво да губи, а Баная може да загуби всичко.”

Маркес: Романтичният подиум няма да промени бъдещето ми
Маркес: Романтичният подиум няма да промени бъдещето ми

Според Маркес, тъй като Хорхе не е със статут на заводски пилот на Дукати и все още няма световна титла, той може само да спечели от така създалата се ситуация. А от друга страна, лидерът на Дукати в MotoGP Баная е поставен под огромно напрежение да спечели световната титла.

Хорхе Мартин: Нарочно карах зад Пеко в началото
Хорхе Мартин: Нарочно карах зад Пеко в началото

Маркес допълни, че Мартин е в отлична форма и на пистата демонстрира „допълнителна концентрация и скорост, както и отличен усет към поведението на мотоциклета”.

Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония
Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония

Досега в историята на MotoGP няма случай, в който пилот на частен тим да е ставал световен шампион, но през 2023 това може да се промени.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти