Леклер предупреди Формула 1 да внимава след липсата на наказания за Верстапен

Макс Верстапен не получи нито едно наказание след квалификацията за Гран При на Сингапур миналата седмица, въпреки че беше разследван за цели три случая на блокиране в хода на сесията за място.

Верстапен се размина с цели три наказания след квалификацията в Сингапур
Верстапен се размина с цели три наказания след квалификацията в Сингапур

Според пилота на Ферари Шарл Леклер това поставя доста опасен прецедент, който може да доведе до повече такива инциденти в бъдеще. Самият монегаск бе наказан с три места в домашната си Гран При на Монако по-рано тази година, след като блокира Ландо Норис в тунела в края на Q3.

И тогава комисарите отчетоха, че той не е получил навременна информация за идващия пилота на Макларън, но все пак го наказаха, докато при Верстапен нямаше санцкия при същите условия преди седмица. Леклер обаче е останал най-изненадан от липсата на наказание за спирането на световния шампион в края на пит лейна. Той стори това още в Q1 в Сингапур, за да остави колите пред него да се отдалечат и да може да направи една по-спокойна подготвителна обиколка.

Норис обвини съперниците си в нехайство
Норис обвини съперниците си в нехайство

„Бях изненадан, особено от разследването за пит лейна, защото това може да доведе до доста неприятни ситуации в бъдеще. С ФИА винаги водим отворена дискусия и ние се опитваме да изкажем нашата гледна точка за нещата. Сигурен съм, че ще говорим за това по време на петъчния брифинг“, каза Леклер пред медиите преди началото на уикенда за Гран При на Япония.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти