В MotoGP останаха само две свободни места за 2024

Трансферната въртележка в MotoGP е към края си, въпреки че този сезон нямаше кой знае какви размествания. С оглед на силното представяне на Дукати и гравитиращите към италианската марка сателитни отбори, много е трудно да очакваме, че друг производител ще успее да вземе инициативата, но въпреки това за 2024 специалистите имат интересни очаквания.

Първо, които са двете свободни места? Поне официално, тъй като най-вероятно пилотите за тях вече са подписали договорите си, но все още не са официално обявени.

В Грезини Рейсинг Алекс Маркес все още не знае кой ще му е съотборник догодина. Според слуховете, има възможност дори Марк Маркес да се озове тук, но това е малко вероятно да се случи. В ГасГас Тех 3 Пол Еспаргаро има договор за 2024, а Аугусто Фернандес заяви, че е получил уверението на шефовете си, че ще остане и догодина. Но до момента няма официално съобщение, че двамата пилоти остават, като не трябва да забравяме, че КТМ трябва да намери място и на Педро Акоста.

MotoGP планира да се завърне в Унгария през 2025 година
MotoGP планира да се завърне в Унгария през 2025 година

Междувременно трансферите се натрупаха: Алекс Ринс напуска LCR Хонда и отива в заводския тим на Ямаха, Морбидели пък си тръгва от Ямаха, за да кара за Прамак, а Йоан Зарко сменя Прамак с LCR Хонда.

Ето как пилотите от MotoGP учат пистата в Индия
Ето как пилотите от MotoGP учат пистата в Индия

Разбира се, голямата въпросителна е бъдещето на Марк Маркес в Хонда, като испанецът има договор за още една година с тима и засега не се знае дали той ще напусне или ще остане. В подобна ситуация е и Фабио Куартараро в Ямаха, но явно ще трябва да почакаме още.

Ще получи ли Марк Маркес виза за Индия?
Ще получи ли Марк Маркес виза за Индия?
Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти