Гледай на живо

"Черно-бялата" Коледа отново събра всички локомотивци

Ще защитава ли европейската си титла си Падън?

В неделя Хейдън Падън стана първият пилот, роден извън Европа, който е успял да спечели Европейския рали шампионат (ERC). Падън отпадна от рали „Барум”, но въпреки това си гарантира титлата един кръг преди края на сезона.

Двамата новозеландци – той и навигаторът му Джон Кенард записаха изключително силен сезон в ERC – победа в рали „Фаф” на старта сезона, след това четири поредни втори места и трета позиция в рали „Рома Капитале”, шестият кръг от кампанията.

В ERC пилотите имат право на 7-те си най-добри резултата от общо 8 кръга и в „Барум” дойде първата нула за Падън, а на финала авансът му пред Мартинс Сескс беше 50 точки, които няма как да бъдат стопени в рали „Унгария” в началото на октомври.

„Тази година беше страхотно в ERC – заяви в Злин Падън. – Много интересни ралита, сериозни предизвикателства и нивото на конкуренция в този шампионат е изключително високо. Мисля, че това е един от най-добрите рали шампионати в света и се надявам, че и в бъдеще ще участваме в тази битка.”

Ожие е получил оферта от Хюндай в дните на рали „Финландия”
Ожие е получил оферта от Хюндай в дните на рали „Финландия”

След това Падън още веднъж намекна, че би искал догодина да защитава европейската си титла, но веднага допълни, че още е твърде рано да мислим за сезон 2024 в ралитата на Стария континент.

Последно: 31 заявки за рали „България 2023”
Последно: 31 заявки за рали „България 2023”
Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти